ЖЕЛЕЗНИЧАР ИЗ ПАНЧЕВА СМЕНИО ТРЕНЕРА ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД МАЧВЕ У ШАПЦУ

СИВИЋ: КАКАВ ЈЕ БИО РАД, ГОВОРИ ТАБЕЛА… 

Дошао сам на ,,минус девет“ у односу на Графичар, а сада је ,,плус пет“ – јасна је Сивићева рачуница

Томислав Сивић и Железничар из Панчева су се растали – мирно и културно како приличи озбиљном тренеру и клубу који је виђен у Супер лиги. Споразумни раскид уговора ипак је за све изненађење без обзира на три узастопна пораза Железничара који нису угрозили позицију на табели стечену претходно дугом серијом победа.

 – Дошао сам у Панчево на „минус девет” у односу на Графичар. Испред Железничара били су још Инђија, ИМТ… Моменат је био јако тежак, екипа у много горем стању него што је сада… Латио сам се посла са својим стручним штабом, а какав је био рад, говори садашња ситуација на табели. Графичару који је нама бежао девет, сада ми бежимо пет бодова. Значи, освојили смо 14 више од екипе која се бори против нас са истим циљем.

Колико пре месец дана Сивић и Железничар деловали су преозбиљно за ранг у којем се такмиче…

 – Сјајно смо стартовали, нанизали четири победе од којих једну у дербију на Графичару, а онда су уследили: несрећни сплет околносги, повреде, жути картони и утакмица у Шапцу против Мачве без седморице стандардних играча. Наравно и пораз. И ето, после три пораза, управа клуба је одлучила да продрма екипу – смирено збори Сивић.

Упркос три изгубљене утакмице, искусни стручњак не сумња у себе, као ни у клуб с којим се јуче растао:

– Кад је тешко Сивић… Требало је јесенас имати петљу па узети екипу… Међутим, после свега што смо урадили, осећам се изузетно успешним и оствареним на клупи Дизелке и не желим да кукам. Напротив, захваљујем се мом стручном штабу и свим играчима који су до краја желели исто што и ја. Клубу желим да оствари дугогодишњи сан и пласира се у Супер лигу у шта уопште не сумњам – закључио је Сивић.

Искусни стручњак имао је уговор са Железничаром до јуна. Клуб се јуче писмено обавезао да ће до краја испоштовати уговор у којем је предвиђена и награда за пласман у Супер лигу.

З. Стојадиновић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 29. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!