ЖЕЛЕЗНИЧАР ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ, ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗАКАЗАНА ПРОТИВ ТРАБЗОНА

Фудбалери Железничара почели су припреме за другу суперлигашку сезону, са новим тренером Марком Савићем.

Први део припрема екипа ће одрадити у Панчеву, а затим се сели у Вршац. Нема сумње да Железничар са новим тренером Савићем озбиљно улази у нову сезону, са жељом да се бори за горњи део табеле.

Играчки кадар је претрпео измене, било је одлазака, биће и долазака, а први тренинг у новој сезони одрадили су следећи играчи: Александар Станковић, Огњен Лукић, Марко Конатар, Бојан Балаж, Стефан Обрадовић, Ндиаје Маиса, Мирко Миликић, Бранислав Кнежевић, Дарио Гргић, Стефан Пуртић, Лазар Романић, Душан Пантелић, Павел Чижик, Давид Ивић, Ентони Локоса, Огњен Ергарац, Милош Влаховић, Димитрије Ристић, Матија Митровић, Филип Ивеља и Немања Видојевић.

Прву контролну утакмицу Железничар ће одиграти 27. јуна на свом терену када ће угостити члана руске друге лиге Черноморец. За 5. јул планирано је гоствоање у Румунији и дуел са екипом УТА Арад, а пет дана касније, у Старој Пазови, Железничар ће угостити и Истанбул Башакшехир.

Као генерална проба пред почетак новог првенства у Суперлиги Србије, заказана је за 14. јула у Сегедину, панчевачка „дизелка” ће играти против Трабзонспора, тима који је пре две године био шампион Турске.

-Железничар и Панчево имају јако позитиван амбијент, тако да су први утисци из клуба позитивни. Инфраструктура је на завидном нивоу, а ми смо сада тренутно у фази формирирања тима, упознавања. Биће доста одлазака и долазака у наредном периоду. Свакако ови момци који су ту имају потенцијал – рекао је Марко Савић, тренер Железничара.

Објаснио је нови шеф струке клуба из Панчева и шта екипу очекује у наредном периоду, када су припреме у питању.

-Две недеље ћемо радити у Панчеву, после тога идемо две недеље у Вршац. Након тога одлазимо два дана у Сегедин, где ћемо одиграти генералну пробу са Трабзонспором. После тога се враћамо овде још недељу дана радимо и онда почиње првенство.

Осврнуо се Савић и на игру, односно стратегију за нову сезону. Нема сумње да ће Железничар деловати знатно другачије него у минулом првенству. Најавио је Савић и по доласку у клуб, офанзивну игру Железничара.

-Имамо нашу стратегују, а играчи би требало да се наместе за то, јер имају квалитет за оно што ми тражимо. Да немају ми се не бисмо ни одлучили за Железничар.Сви знају да ја волим посед, да играмо и контролишемо ситуацију. То ћемо и пробати да инсталирамо у наредном периоду и да се тако представимо на утакмицама – закључио је Савић.

Један од најбољих играча Железничара, Лазар Романић дошао је добро расположен на припреме. Иако за њега има интересовања чак и иностраних клубова, поменути играч, јавио се на први тренинг шефу струке Марку Савићу.

-Очекују нас веома тешке припреме, то је сигурно, а онда већ и нова сезона за месец дана – рекао је Лазар Романић.

Железничар је добром игром у финишу сезоне изборио место у елитном такмичењу, а сви у Панчеву очекују да ће нова сезона бити много боља.

-Минула сезона је била веома тешка. Целе године смо се борили јер смо били у зони испадања. На крају смо се извукли када је дошао тренер Томислав Сивић. Честитам свим момцима у клубу који су учествовали у овом великом успеху за клуб и град Панчево.

Кад је у питању долазећа сезона Романић нема дилему да ће бити далеко боља.

-Рано је да се било шта прогнозира. Сада имамо новог тренера, морамо да усвајамо његове захтеве и да то спроводимо на терену, што је боље могуће. Надамо се најбољем, али никад се не зна. Битно је да добро радимо и дајемо сто одсто од нас, а резултати ће доћи – закључио је Романић.

На почетак припрема оран за рад стигао је и Стефан Пуртић, један од најбољих играча Железничара током минуле сезоне.

-Имали смо кратку паузу после баража, али супели смо да се одморимо. Једва смо чекали да кренемо поново. Дошао нам је и нови тренер. На првом тренингу је било добро, мада је мало време претопло, али такци су услови.Спремићемо се сигурно добро – рекао је Стефан Пуртић.

Упркос томе што је тек почетак припрема у Железничару најављују другачији приступ утакмицама, са офанзивном стратегијом.

-Увек желимо као клуб, играчи да достигнемо највеће домете. Имаћемо сигурно наш циљ, али идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу. Сматрам да је то најважније и једини исправни пут – објаснио је Пуртић.

Извор: http://www.rtvpancevo.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!