U derbiju kola Zvezdina filijala pružila je bolju i organizovaniju igru i na kraju zasluženo osvojila bodove za vrh tabele prvoligaškog karavana, Železničar – Grafičar 1:3.

Gosti su praktično iz prvog ozbiljnijeg napada, u petom minutu, došli u vođstvo kad je David Petrović izveo korner, a Jovan Mituljikić trzajem glavom savladao Kneževića za vođstvo. U 13. i 25. minutu fudbaler domaćina Strahinja Jovanović dva puta je šutirao prema golu Manojlovića koji je bio siguran i sačuvao je mrežu.

U 22. minutu, posle kornera Luke Petrovića, Milikić je udarcem glavom pogodio golmana grafosa. Posle greške Milikića u 29, Nikola Knežević je presekao loptu i izašao sam ispred golmana Živkovića i udvostručio prednost tima. Do odlaska na odmor Kordić je imao priliku da postigne pogodak, ali je šut završio pored stative.

Pet minuta posle odmora u ofanzivi fudbalera „dizelke” sa Tamiša Dimitrić je prošao po desnoj strani i uposlio S. Jovanovića koji je šutirao i lopta se odbila do Luke Petrovića, a njega je srušio Jovan Mituljikić u šesnaestercu gostiju i dosuđen je penal. Siguran je bio Strahinja Jovanović – 1:2.

Posle kontranapada gostiju u 61. minutu Stojčev je majstorski uposlio Šljivića koji je postigao pogodak šutem sa desetak metara. Do kraja meča domaćini su imali prilike da postignu pogodak, ali su Dimitrić, Grgić i Petrović bili neprecizni pred golom Manojlovića.

 

 

Izvor: http://www.zurnal.rs/