ЖЕЛЕЗНИЧАР – РАДНИЧКИ 1923 0:2

Панчевци против директног конкурента потврдили лимите испод суперлигашког минимума, странци донели другу победу Радничком у сезони (2:0)
 
По моделу по којем је пре тачно недељу дана Раднички из Крагујевца савладао Јавор и најзад се померио са нулте тачке, данас је поклекао и Железничар. Гол Жофрија Чинедуа у првом полувремену начео је Панчевце, а све дилеме отклонио је Килијан Бевис дуплиравши вођство у наставку, па је Феђа Дудућ тријумфом (2:0) почео стаж на клупи Крагујевчана који су истовремено предали фењер данашњем домаћину. Истовремено, Железничар је седмим поразом у девет кола потврдио да ће се у првој сезони на елитној позорници грчевито борити за опстанак.
 
Ривали, који су успели да упишу по само једну победу пре вечерашњег сусрета, 10. коло Mozzart Бет Суперлиге и међусобни дуел дочекали су свесни да победа против главног конкурента носи улог далеко већи од три бода. Ипак, више свести о значају сусреат, или само квалитета, имали су гости који су на крилима странаца успели да однесу цео плен у Крагујевац.
 
Домаћин, који је у претходних седам кола освојио само бод, од циља и евентуалног помака удаљио се већ у седмом минуту када је Гајић лоше реаговао, Сали Вижђи проиграо Чинедуа, а нигеријски нападач рутински контру преточио у вођство. Гол заостатка био је повод да Железничар интензивније потражи пут до мреже гостију пре свега преко Шушњара и Гргића,а најближи изједначењу су били у 44. минуту када је Ђорђевић са левог бока гађао даљи угао и погодио стативу од коју се лопта одбила назад у терен.
 
После нешто агилнијег периода Панчеваца Раднички је успео да у другом полувремену успостави жељени ритам и лиши Лековића већих искушења, и дочека пад концентрације домаћина да стави тачку на сусрет. Акцију по левом крилу креирао је Ђорђе Јовановић, а на његово проигравање прецизним ударцем у малу мрежу поред Лакићевића Бевис је ставио тачку на вечерашњи дуел.
 
Новим тријумфом, другим у сезони, Раднички је са шест бодова направио искорак и оставио Железничар иза себе, са само четири бода и црном серијом која траје од победе на премијери против Напретка.
 
 
МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА – 10. КОЛО
 
ЖЕЛЕЗНИЧАР – РАДНИЧКИ 1923 0:2 (0:1)
 
/Чинеду 7, Бевис 82/
 
ЖЕЛЕЗНИЧАР (4-2-3-1): Лукић 6 – Лакићевић 5,5 (од 85. Кнежевић -), Гајић 5, В. Станковић 6, Хајдин 6 – Пуртић 6 (од 57. Крајишник 6), Пантелић 6 (од 66. Трифуновић 6) – Романић 5,5, Ђорђевић 6 (од 85. Павлов), Гргић 6 – Шушњар 6 (од 66. Локоса 5,5).
 
РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Лековић 6,5 – Поповић 6,5, Радовановић 6,5, Митровић 6,5, Пецељ 6,5 – Ристић 6,5 (од 90+1. Томић -), Зорић 6,5 – Чоловић 6,5 (од 85. Милошевић -), Вижђи 7 (од 65. Бевис 7), Глушчевић 6 (од 66. Јовановић 7) – Чинеду 7 (од 66. Видаков 6).
 
Играч утакмице: Чинеду 7
 
ОБЈАВЉЕНО: 01. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!