ЖЕЛЕЗНИЧАР СА ПЕТ ГОЛОВА ПРОСЛАВИО УЛАЗАК У СУПЕР ЛИГУ

Железничар – Једниство 5:3 (2:2)

СТАДИОН: СЦ „Младост“ у Панчеву. Гледалаца: Судија: Младен Јаковљевић. Стрелци: Томановић у 19, А.Ђорђевић у 27, Гргић у 47, Кордић у 64, М.Конатар у 78. минуту за Железничар, а Д. Миладиновић у 20, Карикари у 29, Зубаиру у 68. минуту за Једниство. Жути картони; Обрадовић (Железничар) Карикири, Ибрахим и Денић (Јединство).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић, Балаж, Грбић, Хајдин, М.Јовановић (90.Симчевић) , Кордић, Лаиновић (46.Зувић) Обрадовић, Петровић(84.Трифуновић), Томановић, Ђоређевић (73.Конатар)

ЈЕДНИНСТВО: Јовановић, Богданаовић, Денић, Додеровић, Ибрахим, Карикари, Марковић, Миладиновић, Милановић (67.Адамовић), Милићевић, Владисављевић.

Железничар је од данас и званично нови суперлигаш. Изабраници Владимира Гаћиновића на опроштају од прволигашког друштва савладали су Јединство Уб. Упркос јакој киши Панчевце то није спречило да дођу у СЦ „Младост“ и поздраве играче који ће бити уписани златним словима у историју спорта града на Тамишу. Када је судија Младен Јаковљевић означио крај меча, славље је могло да почне и то заслужено. Било је успона и падова током есзоне, али је управа Железничара заједно са играчима увек успевала да из свега изађе јача боља и спремнија за нове изатове.
И имала је публика у Панчеву шта да види на опроштају од најуспешније сезоне. Фантастичним шутем са преко 30 метара Саша Томановић је довео Железничар у вођство. Голман Једниства иако добро постављен могао је само да испрати лопту која је завршила у горњем десном углу.
Радост,истина није дуго трајала, јер је Јединство стигло до изједначења само минут касније, преко Миладиновића. То, међутим није обесхрабрило домаћи тим. Само седам минута касније већ је било 2:1. Судија Јаковљевић досудио је слободан ударац за Железничар на двадесетак метара од гола Јединства, а лопту је наместио Александар Ђорђевић, који је прецизним шутем, поред живог зида сместио лопту у мрежу Јовановића.
Уследио је поново пад концентрације, што су Убљани искористили па је Карикари поново донео изједначење гостујућем тиму. До краја првог дела игре имао је Железничар још неколико прилика, али се резултат није мењао.
У наставку утакмице, виђена је права киша голова у режији домаћина који је од старта кренуо офанзивно, што је дало резултата. Већ у 47. минуту било 3:2. Стрелац је био Дарио Гргић, коме је ово био 13. гол у сезони. Публика у Панчеву видела је праву голеаду на данашњој утакмици, а за нову радост домаћег тима побринуо се Шалета Кордић у 64. минуту утакмице. Успело је Јединство да смањи на 4:3 преко Зубаируа четири муинута касније, али то је било све од Убљана. На 5:3 повисио је Марко Конатар у 78. минуту и тиме је само печатирао фантастичну представу свог тима.
Железничар је заслужено славио и тријумфално ушао у елитно друштво. Довиђења Прва лиго, добродошли суперлигаши.

ИМТ и Железничар су се директно пласирали у Суперлигу, док ће у баражу играти Графичар и Инђија.

Извор: https://rtvpancevo.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!