ЖЕЛЕЗНИЧАР (ИНЂИЈА) – ШАЈКАШ 4:0

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА „ЈУГ“

Фудбалери инђијског Железничара су остварили прву победу у Војвођанској лиги група Југ на сопственом терену. Збирно била је то друга везана победа инђијске локомотиве.

На самом терену за игру практично од старта утакмице постојао је само један тим, Железничар. Гости су се солидно бранили већим делом утакмице, али је било видљиво да се само чекао гол да њихов отпор сасвим спласне.

У 21.минуту је било 1: 0. Био је то дуг напад домаћина. Шутирали су нападачи Жеље више пута. Погађали пречку гола госта, у наставку лопта стиже до Лукача који је шаље у мрежу са око десет метара од голмана Глишића. До краја полувремена опуштенија игра домаћина. Велика врућина као да је спутавала актере утакмице.

У другом делу меча још три гола. Прво је некадашњи капитрен Шајкаша 1908 Веселиновић затресао мрежу свог сада бившег клуба. Слободан ударац за домаћина, лопта иде на супротни део петерца где је усамљен Нинић. Овај враћа главом лопту у петерац госта, а Веселиновић се само поклонио и послао лопту у мрежу, 2: 0.

Није прошао ни пун минут игре, а било је већ 3: 0. Изгубили су лопту гости на својој половини терена. Уследила је брза акција домаћина, а завршни ударац у паду има Милојевић и мрежа госта се опет затресла.

Четврти гол је декло опет Веселиновића. Опет је Нинић сјајно са своје половине упутио дугу лопту ка Грковићу. Овај искоса са леве стране напада упућује употребљив центаршут, а двоструки стрелац је на правом месту и лопту прослеђује у мрежу.

Железничар – Шајкаш 1908 4:0 (1:0)

Инђија. Градски стадион. Гледалаца око 200. Судија: Душан Петровић Шид, помоћници: Стефан Мушицки Рума и Ђорђе Миленковић Нови Сад. Делегат: Петар Митровић Рума. Стрелци: Лукач 21′, Веселиновић 75′, 86′, Милојевић 76′ – Железничар. Жути картони: Каурин 83′ – Железничар, Моравац 22′, Стјепановић 83′ – Шајкаш 1908.

Железничар: Благојевић, Боснић, Нинић, Бубало (Грковић 67′), Веселиновић, Лукач (Трбовић 71′), Осман, Милојевић, Суџум, Шахулић (Каурин 59′).
Тренер: Владимир Ливаја

Шајкаш 1908: Глишић, Живанов (Шишљугић 79′), Павков, Гојков, Ућур, Карас (Стјепановић 79′), Котуљач (Ковачевић 64′), Девушић, Шепа (Марциклић 64′), Моравац (Бошњачки 79′), Малешевић.
Тренер: Драган Михајловић

Аутор: Анђелко Белић

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 29. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!