ЖЕЛЕЗНИЧАР „ТАНКУЈЕ“ НАФТАШЕ, ПРВИ ПУТ РУМЉАНСКИ СРПСКОЛИГАШКИ ДЕРБИ, МОГУ ЛИ БАНОВЧАНИ НАСТАВИТИ СЕРИЈУ ПРОТИВ КУЉАНА?

У Српској лиги, Војводина, поново је дошло до ротације на врху. Неочекивани пораз Словена од Радничког искористио је Железничар да ремијем у Кули заседне на челу каравана. ОФК Кикинда је високо поразила фењераша из Паланке, Омладинац тријумфом у Пазови наставља победнички низ, Борац је повезао две победе, Подунавац је Тиси нанео четврти пораз у низу, Нафташи су минималцем савладали првомјце, без голова је било у Панчеву. Гледајући досадашње резултате и положај на табели да се закључити да је лига изједначена. Првих шест екипа раздвајају две победе(шест бодова), слично је на дну, где је разлика између 10. Тисе и последње ОФК Бачке, такође, шест бодова.

У оквиру 13. кола у суботу се игра пет утакмица, у Бачкој Паланци, Зрењанину, Руми и Бечеју.

Паланчани су поново потонули, два пораза, последњи у Кикинди изнели су на видело бројне слабости у организацији рада и играчком кадру. У првом полувремену су били конкурентни да би се у наставку распали и било је питање колико ће голова примити. Подунавцу ће се супроставити без капитена Анђелковића и дефанзивца Веселиновића. Гости су четири ремија зачинили победом у дуелу са Тисом. Паланчани су неуспешни на Вави (три бода), имају проблем са реализацијом, за разлику од противника који боље партије пружа на гостовањима.

Раднички на крилима победе у Руми дочекује одличан састав ОФК Кикинде. Лидеру су скинули скалп захваљујући прецизности пред голом и мирноћи у дефанзиви. Са новим тренером Миланом Стојановским покушаће да материјализују претходни тријумф и начине нови скок на табели. Кикинђани су везали две победе и на претходних шест утакмица уписали четири победе. Против Паланчана су у другом полувремену додали гас, заменили бонусе и напунили мрежу нејаких гостију.

Румљански српсколигаши, 1. мај и Словен, до сада нису били у прилици да одмере снаге и утолико локални дерби доноси више дражи, мада ће изостати неизвесност, с обзиром на снагу ривала И положај на табели. Првомајци тону све ниже и биланс из пет кола је поражавајући (један бод). Добро су се држали у Елемиру и поражени су минималцем. Словен поседује неоспорни квалитет, имају добру организацију и понестало им је више умешности и спртске среће у мечу са Зрењанинцима. Пораз их неће обесхрабрити, јер су на страни под‌једнако успешни.

Железничар је до утакмице са Хајдуком 1912 на десет утакмица био без примљеног гола. Лоше су отворили меч у Кули и на полувремену били у минусу за два гола. Стигли су предност домаћина И на крају су могли да начине потпун преокрет. Лош терен у Инђији и дефанзивно орјентисани ривали утицали су да не буду тако успешни као на гостовањима. Угостиће искусан тим из Елемира, који су били успешни на два претходна дуела. Пре су важили за домаћинску екипу, сада са под‌једнаким успехом играју на оба фронта.

Бечеј 1918 се налази у негативној серији (три пораза) и победа у купу у Бајмоку враћа веру у могућности екипе. и даље ће бити лишени услуга репрезентативаца у футсалу Томића и Томчића. Поред Тисе долази уздрмано Јединство, морају подигнути ниво игре и освајати бодове ако желе да буду конкурентни у борби за опстанак. Нови тренер Драган Огризовић покушава да стабилизује екипу, али времена је мало, све мора да ради у ходу и да импровизује.

Три дуела играју се у недељу у Новом Саду, Адорјану и Новим Бановцима.

Кабел има највише амбиције, бар су се тако изјаснили, и у обавези су да освајају бодове, нарочито на Штранду. Заређали су са нерешеним резултатима и заостају за водећем пет бодова. Поред Дунава су успешни и морају против Борца оправдати епитет фаворита. Ривал из Шајкаша је добио Бечеј 1918 и начинио помак на табели. Освојили су шест бодова из две утакмице и када буду решили проблем реализације личиће на некадашњи Борац. У Нови Сад путују ослабљени, без Гојковића и неколицине суспендованих играча.

Тиса је у проблему и протеклих месец дана су неуспешни (четири пораза). Одавно се нису радовали победи и релативно се добро котирају захваљујући добрим резултатима са старта првенства. Гостовање уздрманих Панчеваца је прилика да зауставе негативан тренд. Динамо1945 се налази у паду форме и резултата (пет утакмица – два бода). На све то се надовезао високи пораз од стране суперлигаша Вождовца у купу. Питање је да ли могу емотивно и физички испражњени ресетовати се и одиграти на жељеном нивоу у Адорјану.

Омладинац је везао три победе и у незадрживом је налету ка врху табеле. Последњи тријумф у Пазови резултат је усклађеног ритма, боље игре, тако да су се за развој ситуације на терену они питали. Писали смо у више наврата о проблемима са којима се суочавају у Кули, који током првенства узимају данак. Тренер Душан Кљајић уважава ривала и тврди да по именима имају најбоље појединце у лиги. Рече да су пројектовани за врх табеле, али нису резултатски испраћени.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 04. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!