ЖЕЛЕЗНИЧАР У СУБОТУ ДОЧЕКУЈЕ НОВИ ПАЗАР, ТРЕНЕР МИЈАИЛОВИЋ ИСТИЧЕ: НАШ ЦИЉ СУ СВА ТРИ БОДА

Фудбалери Железничара, спремно улазе у пролећни део сезоне, али ће у првој такмичарској утакмици имати тешког ривала Нови Пазар. Ипак, нема страха за изабранике Ненада Мијаиловића, који су већ показали да могу да буду егал са екипама које се боре за европску сцену.

Борба за бодове почиње у суботу од 13.00 часова, апуне трибине неопходне су Панчевцима у походу ка средини табеле. Зато је управа клуба одлучича да улаз на источну трибину буде слободан.

– Иза нас је пет недеља припрема, играчи су добро радили, одговорили су на све захтеве стручног штаба и још једном су показали да су квалитетна група. Одрадили смо све што смо и планирали и сада сви једва чекамо суботу и утакмицу против Новог Пазара. Знамо да нас очекује јако тежак посао, јер су гости квалитетан тим и клуб који жели да се пласира у Европу – истакао је Ненад Мијаиловић, тренер Железничара.

Упркос томе што Нови Пазар на папиру слови за фаворита, имају и своје адуте у клубу из Панчева.

– Знамо циљ, а то је освајање сва три бода и даћемо све од себе да то и остваримо. Морамо да будемо дисциплиновани, мотивисани и паметни. С обзиром да сам кратко време провео у Новом Пазару и да имам пријатеље тамо, сазнао сам да ће можда и 1.000 Пазараца доћу у Панчево на утакмицу. Надам да ће Панчевци бити бројнији, јер су наши играчи заиста заслужили подршку.

Осврнуо се потом и Мијаиловић на прелазни рок који још увек није завршен у Србији.

– Што се тиче прелазног рока, више се радило на одласцима, али пажљиво смо бирали појачања и мислим да смо урадили добар посао. Најважније је да је остао костур тима, очекујемо још једно појачање до краја прелазног рока – закључио је Ненад Мијаиловић.

Кажу да је прва утакмица по неком неписаном правилу увек и најтежа. Железничар и Нови Пазар су већ два пута одмеравали снаге у овој сезони, време је и за трећи дуел.

– Добро смо радили у протеклом периоду. Играчи баш и не волимо припреме и сви једва чекамо да утакмица почне. Нови Пазар је одличан тим, са сјајним појединцима. Ту су Љајић, Сума, Шћеповић, па Филип Кнежевић са којим сам играо у Партизану, али нису само они Нови Пазар. Очекује нас јако тежак меч – рекао је један од најискуснијих играча у тиму из Железничара, Војислав Станковић.

Колико добро познају врлине, толико и мане тренутно петопласираног тима на табели Новог Пазара.

 – Ми као Железничар из Панчева, спремни смо за надигравање. Хоћемо да њихове врлине сведемо на минимум, а мане искористимо. Подршка публике нам много значи, а ми ћемо дати све од себе да победом почнемо ову полусезону – истакао је Војслав Станковић, човек са великим фудбалским искуством, командант Жељине одбране и један од најстандраднијих играча.

Извор: www.rtvpancevo.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!