„ЖЕЉА“ ДОЧЕКУЈЕ ПОДУНАВАЦ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ, ЛИДЕР У УЛОЗИ ФАВОРИТА ПОРЕД ТИСЕ, КУЉАНИ НА ПУТУ ПОВРАТКА У ШАЈКАШУ

Зимски прелазни рок у Српској лиги, Војводина, био је у односу на остале три групе најпрометнији. Чак 236 играча променило је боје, предњачили су Куљани, Панчевци, Борац, Кабел… Ако изузмено лидера и Нафтагас, није било клуба да није мењао бар десет играча. Како рече један стручњак, сви су се појачали, а резултати ће показати колико су се новајлије уклопиле и да ли су погодили са појачањима.

Од два дербија први се игра у суботу, између другопласираног Железничара и Подунавца. Тим који побеђује не треба мењати и другопласирани клуб је само освежио редове са интернационалцем Сулејманијем, Ивељом, Василићем… Подунавац је чврст и неугодан ривал, осам кола су без пораза, знају да одиграју на резултат, посебно су успешни на гостовањима(без пораза). Спасић и Ранђић су отишли, дошла су мање позната имена, циљ је да играју на исти начин и поправе ефикасност. Због радова на стадиону у Инђији, утакмица ће се одиграти у Бачкој Паланци.

Јединство дочекује чврст и уигран састав из Елемира. Добро су се појачали и велики проблем може бити лош терен. Све време су тренирали на вештаку и промена подлоге и прво коло уноси дозу зебње и неизвесности. Гавриловић је повређен, док је Пађен под знаком питања. Нафтагас има добро укомпонован тим, који је дуго заједно. Хендикеп могу бити повреде и картони, тако да је неизвесно у ком ће саставу истрчати на терен.

Лидер гостује у Бечеју као фаворит. Домаћин је нанизао шест пораза и срозао се на табели. Дошао је искусни тренер Драган Ивановић, неколико младих и неафирмисаних играча. Традиционално добро отварају сезону (победили лидера у Руми), само да ли ће то бити довољно против екипе Зорана Васиљевића, која је у серији од три победе. Гости нису мењали и ослоњају се на постојећи ростер и проверена имана, који су успешно одиграли први део првенства.

У Руми се састају 1. мај и Динамо 1945. Првомајци су доста мењали, имали су одређених организационих проблема, каснили са припремама и са младим саставом улазе у борбу за опстанак. Ангажовали су тренера Милоша Ђокића из Доњег Товарника. Панчевци су највише мењали и стигло је 14 играча, а доста је отишло. Припремне утакмице нису прошле на очекиваном нивоу, али првенство је нешто сасвим друго и жеља је да садрже садашње позиције.

Поред Скробаре одиграће се меч за сладокусце, састају се Раднички и један од фаворита – Кабел. Зрењанинци су довели амбициозног тренера Зорана Левнаића и интернационалца Каришића, најављују боље игре и помак ка средини табеле. Новосађани не крију и гаје шампионске амбиције, задржали су костур тима са младим играчима и појачани са Вујаклијом, Илићем и Новаковићем, имаће још јачи састав. У дуел улазе као благи фаворити, али прво коло је изазов за сваког такмаца и незахвално је прогнозирати коначан резултат.

Две екипе из доњег дела табеле, ОФК Бачка и Тиса, састају се у недељу у Бачкој Паланци. У току припрема дошао је искусни тренер Жељко Рачић и после 10-15 тренинга екипа полако прихвата његове захтеве. Свесни су да је за њих свака утакмица важна као бараж, поготову морају бити прави у прва два меча као домаћини. Тиса је одиграла испод нивоа први део првенства(пет везаних пораза) и након одличног старта једноставно су потонули серијом пораза. Појачани Швељом, Соковићем и Торбицом, а са Костићем, Сауљицом и Бронеком, могу да саставе респектабилан састав како би испливали из опасне зоне.

Други дерби игра се у недељу у Новим Бановцима, где гостује ОФК Кикинда. Домаћин је отпустио 5-6 играча са мањом минутажом и довео пар искусних фудбалера. Рече тренер Душан Кљајић да припреме нису показатељ вредности и све у шта верује треба у недељу да се покаже. За госте каже да нису случајно трећи на табели, имају озбиљан квалитет и не може да им прети, али је легитимно да жели победу. Кикинђани нису мењали, одликује их агресивност, добро трче, играју одговрно и у гостима су за нијансу слабији.

У Шајкашу играју Борац и Хајдук 1912. Борац је остао без голмана Петровића, Топића и појачао се са Крстевским, младим и бонус играчима. Очекивања су да ће пружати далеко боље партије и прво искушење долази из Куле. Хајдук 1912 је ангажовао познатог стручњака Сашу Стојадиновића и озбиљно се појачао са десетак нових и квалитетних играча. Много су уложили труда и средстава да би клуб повратио некадашњи сјај.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 01. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!