ЖЕЉА НА ИНДЕКСУ ЗА НОВУ „ДЕСЕТКУ“, БРАНА И ДРУЖИНА ПИШУ НОВУ РЕЦКУ У ШАЈКАШУ, МАЛА ЈЕ ТИСА ЗА ВЕЛИКИ ДУНАВ

У Српској лиги, Војводина, наставља се трка удвоје за наслов између водећег Словена и Железничара. Румљани су декласирали Нафташе, жеља је без проблема славио у Адорјану. ОФК Кикинда је након три ремија савладала Хајдук 1912, Панчевци су продубили кризу Бечеја 1918. Првомајци су постали специјалисти за гостовања и три бода су узели у Бачкој Паланци, Борац је водио поред Скробаре, имао пенал и на крају примио три гола. Без победника је било на Штранду и у Белегишу. Домаћини су славили у четири меча, гости на два, постигнут је рекордан број голова – 27.

У односу на водећи Словен, Железничар ће у дуелу са последњом ОФК Бачком имати знатно лакши посао. Инђијци имају максимални учинак од четири победе и смеши им се следећа против потонуле екипе са Дунава. Још једног дављеника Тису рутински су добили у Адорјану и питање победника није се постављало. Тренер Ливаја је добро избалансирао екипу, делују хармонично, моћно и готово да немају слабо место у тиму. Идући логиком великих бројки, тешко је побеђивати у континуитрерту и гости се надају да могу да искористе малу опуштеност и подцењивање ривала. У међувремену су остали без тренера Жељка Рачића и неизвесно је ко ће седети на клупи. Железничар због радова на стадиону као домаћин игра пре подне на вештаку новосадског Индекса.

Словен има једно од најтежих гостовања у Шајкашу и уколико га преброди задржаће водећу позицију. Никад лакше нису стигли до три бода и екипа из Елемира је могла примити пола туцета голова како су играли. Тренеру Васиљевићу велику главобољу задаје повреда алфе и омеге тима Перошевића, који је завршио сезону. Борац је у Зрењанину водио, имао пенал, није га искористио и био кажњен у другом полувремену са три гола. Смењивали су се тренери у Шајкашу као на траци и на крају је враћен Небојша Филиповић за чије име су везани највећи успеси и који је започео сезону.

Поред Тисе снаге ће одмерити два неуспешна такмаца, који су највише разочарали. Ради се о Бечеју 1918 и Кабелу. Бечејци се налазе у озбиљној кризи и не памте када су постигли го. Никако да надоместе одлазак стрелца Живкова, кубуре са физичком спремом и ако овако наставе следи им селидба у Војвођанску лигу. Кабел је на сва звона најављивао јуриш на титулу и снови су се изјаловили у наставку првенатва. Два бода, без победе, вратили су их у сурову стварност и новом тренеру Павлићевићу неће бити лако да консолидује уздрман тим. Против Омладинца су имали 80 минута играча мање и великом борбеношћу и енергетски успели да се равноправно носе и извуку бод. Поучан су пример да превелике амбиције могу да одведу у контра смер и да се врати као бумеранг.

Пред Куљанима је меч са Подунавцем од животне важности и прилика да укњиже прву пролећну победу. Нису имали довољно среће на појединим утакмицама, водили су И остајали без три бода. Више вреде од 14. места на табели и прва победа може бити иницијална каписла за боље резултате, с обзиром на повољан распоред. Губили су од Пазовчана, преокренули и примили гол у зауставном времену. Гости из Белегиша су специјалисти за ремије, играју чврсто, без много ризика и не примају, нити дају више голова.

Комшијски дерби игра се у Елемиру између Нафтагаса и ОФК Кикинде. Нафташи су у Руми разочарали и морају бити задовољни што су испраћени са три гола у мрежи. Оправдање може бити изостанак битних играча и уколико буду комплетни могу се надати повољнијем резултату. Кикинђани су заређали са ремијима и прву пролећну победу забележили су над Куљанима. Имају компактан тим, играју у високом темпу и најмање су примили голова (11). Биће то судар два различита стила, једног који тежи поседу и другог дисциплинованог и чврстог у прилазима свом голу.

Првомајци представљају најпријатније изненађење у другом делу сезоне и да нису кикснули од Тисе били би међу најуспешнијим. У Паланци су за десет минута имали два гола вишка и меч одвели на своју воденицу. Упркос бројним тешкоћама, успели су да се издигну, краси их ввелико хтење и полетна младост. Угостиће Раднички, који је начинио преокрет са Борцем и по учинку у наставку сезоне одмах су иза Железничара(10 бодова). Гаје специфичан стил, играју агресивно, ефикасно и везали су три победе.

Јединство је откинуло бод у Белегишу у последњим тренуцима меча. Увећали су конто за пет бодова и против Динама 1945 у прилици су да се удаље од угрожених клубова. Тренер Грујић није задовољан приступом, требало је енергетски да боље делују. Најзад ће новајлија Маљука да дебитује наком суспензије из бившег клуба. Панчевци су лако дошли до тријумфа над потонулим Бечејцима и не одступају од провереног система игре. Ради се о младој екипи предвођеној Парађином, Пешићем, Лакићем и осталима, знају да одиграју на резултат.

Омладинац у недељу пре подне дочекује “удављену” Тису као фаворит. Заређали су са ремијима у другом делу и високо су на табели. На Штранду су имали 80 минута играча више и нису победили, одиграли су испод нивоа и није се приметило да је домаћин бројчано слабији. Наступили су без Крнете, Ахчина и Станисављевића, који се враћа у тим. Тренеру Кљајићи јесенас је у Адорјану била прва утакмица на клупи и, уједно, био увод у победничку серију. Тиса је у среду освојила куп у дуелу са војвођанским лигашем Бачком 1901 и можда је то знак да ће кренути са мртве тачке.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!