ЖЕЉА ОД ДАНАС БРУСИ ФОРМУ НА ЗЛАТИБОРУ

Фудбалска експедиција Железничара данас је стигла на Златибор, где ће остати две недеље. Шеф стручног штаба Игор Савић и његови помоћници Бојан Павловић, Иван Тасић, Стефан Радуловић и Душка Љубичић, на располагању ће имати 22 играча и два голмана. На планинској лепотици удариће се финална глазура кад је у питању подизање форме и селектирање тима. Прву проверу “дизелка” ће имати сутра у Ужицу против новог прволигаша ГФК Слободе. Заказани су мечеви са Радничким из Сремске Митровице (16.јула), РФК Графичарем (20.јула) и генералка са израелским прволигашем Бнеи Сакхнин (23.јула). До сада су одиграли две провере, са Радом (1:1) и ОФК Вршцем (2:1).

Управа клуба је била активна на формирању екипе. Пре неки дан уговоре са клубом продужили су млади играчи, који су већ показали да поседују потенцијал и представљају Жељину будућност. Ради се о голману Немањи Андријанићу, Милану Томићу и најмлађем Бојану Балажу (2001). Из редова комшијског Динама 1945 дошао је везни играч Лука Јанковић. Дарко Лунц (2004) је Жељино дете, и добре игре у омладинцима препоручила су га тренеру Игору Савићу. Најзвучније појачање је прекаљени интернационалац из Нигерије Обиора Одита, који је велики траг оствио у српском фудбалу играјући за Јавор Матис, Партизан, Младост и Вождовац. Раније бело-плави дрес обукли су Огњен Димитрић, некадашњи играч Партизана, Висле и искусни Марко Јовановић.

Тренер Савић је напоменуо да је практично тим формиран, само је остала коначна глазура. – До сада смо радили углавном на стицању физичке спреме, и сваки од 22 играча је конкурентан за састав тима. Урадили смо главни део припремне фазе, знамо шта имамо на располагању… Свако жели да се наметне и искаже свој потенцијал, са те стране сам задовољан, поготову залагањем и реаговањем момака на наше захтеве – навео је познати стручњак.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!