ЗЕНИТ ЗВАО ТСЦ ЗБОГ РАТКОВА, ЛУКА ИЛИЋ СЕ ВРАЋА У ТРОУ

Открива Јанош Жембери, први човек Тополчана

Историја је написана у Бачкој Тополи, ТСЦ је постао вицешампион Србије, играће у квалификацијама за Лигу шампиона, али пре него што лопта поново крене с центра питање свих питања је како ће изгледати тим тамноплавих у наредној сезони.

Неколико имена је искочило из састава ТСЦ-а, подвучена су жутим у тефтерима скаута. Самим тим је неизвесно колике су шансе српског вицепрвака да их задржи у својим редовима.

Први међу њима – Петар Ратков. Млади нападач је експлодирао овог пролећа. А, још зимус су га тражили Ренџерс, Андерлехт, италијански клубови… Сада је стигла и понуда из МЛС-а за њега у вредности од скоро 4.000.000 долара. Али, ни то није све. Позива има са Запада, али и са Истока, открива први човек ТСЦ-а Јанош Жембери у разговору за Спортклуб.

За Раткова постоје интересовања из Зенита и МЛС, али неће ни у Русију, ни Америку. Фокус је на јаким европским земљама, популарним Лигама петице. Нереална је била прича и о Црвеној звезди. Велики је притисак, брзо ћемо и донети одлуку. Није искључено да Раткова задржимо, барем у квалификационим мечевима. Клубови из Премијер лиге заговарају идеју да, после потписивања уговора, остане још једну сезону у Бачкој Тополи. Статус Раткова, у наредном периоду, зависи искључиво од будућег клуба“, рекао је Жембери за Спортклуб.

И док око Раткова у Бачкој Тополи вагају шта им је чинити, када је Лука Илић у питању, ту мало шта је у њиховим рукама, јер му је једногодишња позајмица истекла.

Француска Троа, клуб из система Сити групе, хоће Луку Илића назад и наш маневар је тотално скучен. Скоро, нема простора да реагујемо. Мораћемо Луку да вратимо, надам се да ће поново код нас. Има логике у идеји да играма УЕФА такмичењу настави развиће“.

На цени је и млади голман Вељко Илић, који је изненада добио шансу на старту прошле сезоне и оберучке је зграбио.

Постоји и притисак на трансфер голмана Вељка Илића, видећемо докле ТСЦ може да иде“, додао је Жембери.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 06. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!