ЖЕСТОКИМ РАДОМ ДО СПАСА

ВИДАК БРАТИЋ, ТРЕНЕР НОВОГ САДА:

РФК Нови Сад је први део првенства завршио на последњем месту Прве лиге Србије, али игра од доласка на клупу Видака Братића, даје наду да би могао до опстанка. Млади стручњак је у октобру прихватио изазов, није се либио посла, засукао је рукаве и са помоћницима мало је унапредио игру. Познат је као перфекциониста и није задовољан резултатима.

– Затекао сам младу екипу, има квалитет, али постојао је страх од неуспеха. Није било лако, требало је све то да поставимо на место. Кренули смо жестко, већ после три утакмице био је приметан помак, али тиму су биле потребне базичне припреме које нису одрађене како треба – каже Видак Братић.

И поред солидних игара, није било успешних резултата.

 – Нисмо имали ни среће у појединим утакмицама, губили смо готово добијене. Одлично смо одиграли пет утакмица до дуела са Војводином у Купу Србије. После тога уследио је пад у игри целог тима, 70 минута били смо бољи од ривала, али тада су бодови одлазили. Покушао сам да причам са играчима, али то се понављало.

И поред неуспешног првог дела такмичења, остао је у клубу и сада има испред себе јасан циљ.

– Лако је отићи и оставити добре момке на цедилу. Велики сам борац и верујем да бисмо могли нешто да направимо. Очекујем да ће пролећни део бити бољи и да ћемо успети да изборимо опстанак – истакао је Видак Братић.

Б. Ивановић

ПОЈАЧАЊА

Видак Братић је пред почетак припрема најавио разговор са челним људима клуба.

– Отишло је више играча и потребна су нам појачања. Морамо да оснажимо дефанзивну линију и средину терена, па су нам потребни искусни фудбалери. Треба да доведемо и нападача, неефикасност нам је била велики проблем – каже Братић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!