ЖИГИЋ ПРЕД ДЕБИ МЛАДОСТИ ГАТ У СУПЕРЛИГИ ВЕРУЈЕ У ПОЗИТИВАН РЕЗУЛТАТ

 
Припреме за нову фудбалску сезону стигле су до самог краја и екипа Младости ГАТ, већ сутра у Сурдулици, имаће прилику да покаже како и колико тога је урадила пред деби у Суперлиги.
 
Новосађани су доста тога променили у саставу тима, довели су више новајлија и намера им је да покушају да се чврсто позиционирају у елитном друштву. Свесни су, наравно, да је пред њима тешка, али и занимљива година, током које ће имати прилику да докажу да њихови успеси никако нису били плод случајности, већ резултат добро осмишљене клупске политике развоја и, надасве, веома квалитетних игара.

Нови шеф стручног штаба Бранко Жигић, заједно са сарадницима, настојао је да током припремног периода усклади и уигра нове играче с постојећим кадром и да, сви заједно, стигну до начина игре који ће форсирати у првенству.

– Када је реч о физичкој припреми, одрадили смо лавовски део посла, како у Новом Саду, тако и на Златибору, где смо тренирали – истакао је Жигић. – Тај део оценио бих позитивно, али без намере да дајем неку коначну оцену о успешности оног на чему смо радили. Одиграли смо и три контролне утакмице, од којих је последњи тест у Лучанима мало покварио утисак, како резултатски, тако и самим приступом. Ипак, треба имати на уму то да су момци били уморни, баш као што су били свежи када смо играли против Сутјеске из Никшића.

Кормилар новосадског брода није пропустио прилику да каже следеће:

– Захвалан сам агилној управи клуба на условима које су нам омогућили за припреме, као и особљу хотела „Златбор“ и „Палисад“ на услузи и теренима. Најважније је то да смо сачували здравље, а ситније повреде успели смо да санирамо и, у комплетном саставу, дочекујемо сутрашњи дуел с Радником у Сурдулици.

За већ искусног суперлигаша из Сурдулице Жигић има само речи хвале.

– Свако гостовање, у принципу, доста је тешко, али сам убеђен да у првом колу гости имају више шанси него домаћини. Сви излазимо из припрема и пријатељски сусрети који су за нама, нису прави показатељ квалитета и снаге тимова. О Раднику не треба трошити пуно речи, јер је реч о тиму који је у прошлој сезони узео пет бодова шампиону Црвеној звезди, а уз то је у неких шест или седам сусрета био без примљеног гола.

Ипак…

– Радник је током лета претрпео доста промена, од оне на челу стручног штаба. Стигао је на то место Александар Линта, човек који се озбиљно бави фудбалом и има неке властите захтеве у игри, како у дефанзиви, тако и у нападу. Његов тим то полако усваја, али још није на том путу комплетно успео и како би то Линта желео. Мисим да можемо да искористимо ту њихову неуиграност, иако смо и ми доста променили играчки кадар. Сурдуличани ће имати предност домаћег терена, знамо каква је тамо атмосфера, али имамо право да се надамо позитивном резултату, свеједно да ли победи или нерешеном исходу – додао је Бранко Жигић.

Утакмица Радник – Младост ГАТ почиње у 20 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 10. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!