ЖИГИЋ ЗАДОВОЉАН ПРЕМИЈЕРОМ ФУДБАЛЕРА МЛАДОСТИ ГАТ

ЗЛАТИБОР: Дочекали су напокон фудбалери Младости ГАТ да одиграју прву тренинг утакмицу, у којој су, баш као и њихов стручни штаб на челу с Бранком Жигићем, могли да провере како и колико је посла одрађено у протекле две и по недеље.

У сусрету са Спартаком ЖК голова није било, али је, и поред тога, виђена тврда, повремено права рововска битка, која је донела пуно обостране жустрине, па и жестоких дуела. Када бисмо укупни утисак сабрали у једну реченицу, Новосађани су, упркос чињеници да још увек комплетирају тим, показали да у њима има „штофа“. До почетка сезоне још има простора да надограде и уиграју линије екипе и опет постану, што да не, једно од пријатнијих изненађења.

– Задовољан сам како смо изгледали у сусрету са Суботичанима – јасан је био Жигић. – Наравно, пред нама је још доста посла да ствари доведемо на ниво на којем желимо да екипа буде, али је премијерна утакмица показала да се налазимо на правом путу.

Занимљиво је то што је дефанзивни везиста Бранимир Јочић у сусрету с бившим клупским друговима, заиграо на позицији штопера и, утисак је, показао да му није страно да буде један од команданата одбране. Ипак, очекује се да се у наредним данима тиму придружи још један централни бек, чиме би одбрана добила и на искуству и на чврстини.

Новајлије Максимовић, Миросављев, Маричић и Ламбулић почињу да се уклапају у жељени модел игре, с тим да је високи штопер зарадио повреду носа, која, срећом, није озбиљније природе. Младићи од којих се пуно очекује – Радуловић, Савић и Миладиновић – наговестили су да би могли да постану важна карика у тиму Младости ГАТ, а на њима је да наредне дане искористе како би тај наговештај претворили у реалност.

Игром је многе изненадио Марко Мандић, момак који је до скора носио дрес ОФК Бачке. Неуморно је 23-годишњи бек шпартао десном страном често пробијао одбрану Суботичана и, заједно с Николом Поповићем, стварао јој одређене, не баш мале проблеме.

Јуче преподне су Новосађани вежбали у теретани хотела „Палисад“, подељени у две групе, док су поподне искористили за дружење и шетњу падинама Златибора. Већ данас враћају се уобичајеном ритму тренинга, а нову проверу имаће сутра, када ће им ривал бити екипа Сутјске из Никшића.

Текст и фото: А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!