ЖИГИЋ: ЗАЛЕТ ЗА ИМТ

РФК НОВИ САД 1921 УСПЕШНИЈИ ОД РАДА

Нови Сад је дошао до друге узастопне првенствене победе, на стадиону у Челареву, где дочекује ривале, био је бољи од Рада. Стрелци су били Јован Илић, у 22. минуту, из једанаестерца и Вујаклија у другом полувремену.
После скока на девету позицију, било је разумљиво задовољство Бранка Жигића, шефа стручног штаба:
– Дугујемо захвалност људима који су дошли по тешком времену да подрже момке.јесте да их је било мало, али били су и довољно гласни и много нам помогли да освојимо бодове, надам се да су задовољни отишли кућама.
Грађевинари су на почетку имали период иницијативе, претили су голману Елесину, али нису то, ипак биле опипљиве прилике.
– Рад има плејаду младих играча и види се марљив рад колеге Богдана Корака, убеђен сам да ће тек постизати добре резултате. Први гол повео нас је ка победи, наставили смо да играмо дисциплиновано па смо после 15 минута у наставку постигли и други гол и мирно смо привели меч крају. Играчи Новог Сада заслужили су честитке за жељу и борбеност, па у добром расположењу дочекујемо дуел са лидером ИМТ-ом – истакао је Бранко Жигић.
Богдан Корак, шеф стручног штаба Рада, оценио је да је Нови Сад заслужено дошао до победе.
– Нисмо личили на себе, нисмо били ни „Р” од Рада. Пружили амо најслабију игру од почетка сезоне. Утакмица се преломила код пенала, до тада смо имали игру и нападали, уз повремене шансе. После је дефинитивно било јасно да смо у контра ритму. Рекао сам момцима да не журе, да је један гол у минусу активан резултат, али нису ме послушали и примили смо други гол – истакао је Корак.
Нису ни Грађевинари били без шанси, али изостала је реализација.
– Могло је свашта да се догоди, фудбалери Новог Сада избацили су лопту са гол-линије, погодили смо пречку, али то је било мало да бисмо могли да се надамо и боду.
Пред фудбалерима Рада је још једна тешка утакмица, у борби за пласман у мирнију луку биће гости Трајала.

С. Ж.

Фото: РФК Нови Сад 1921

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!