ЖИВКОВ ОПЕТ ДВА ПУТА ПОГОДИО МРЕЖУ

Није Дунав, баш, толико дубок да се не може прегазити. Истина у Новом Саду против Кабела (0:3) било је „дављења“, али су зато нешто узводније крај Бачке Паланке успели да га „препливају“. Савладана је ОФК Бачка са 2:0 (0:0), а оба гола постигао је Дејан Живков.

– Могао сам још два гола да постигнем, али не жалим се. Два по два гола, три по три бода за екипу и враћамо се тамо где нам је место. Не јуримо титулу првака, али је лепо бити у горњем  делу табеле, где је, имајући у виду да ће на крају сезоне неколико екипа изгубити статус српсколигаша, знатно безбедније, вели двоструки стрелац Бечејаца Дејан Живков и додаје. У првом полувремену је било тешко играти због тврдог терена, а и домаћин је пружио отпор и створио две прилике, које су срећом остале неискоршћене. У наставку је киша омекшала терен, али нисмо имали адекватне копачке, па је било и комичних ситуација. Али, најважније је да смо ми давали голове и победили. Сада се лакше дише и ако повежемо, а трудићемо се да то урадимо, победу у суботу против Зрењанинаца, онда ће сви бити још боље. Имамо доста младих играча и потребно нам је да играмо без психолошког оптерећења.

Ваља додати да су Бечејци остали без стуба одбране Младена Зељковића, који се у самом финишу прелазног рока преселио у Хајдук из Дивоша, члана војвођаског „југа“, због нагомилавања прекршаја није играо други штопер Владан Воргучин, а Чедомир Томчић је изостао због пословних обавеза.

– Ионако смо млада и неискусна екипа и играла смо без пар искуснијих, играчи су показали карактер и досциплинованом игром надоместили недостатак искуства. То је наша реалнот. Само ако играмо дисциплиновно и ако је клуб изнад појединаца, онда можемо да рачунамо на бодове. Могли смо у Бачкој Паланци да победимо и са 3:0, чак, и 4:0, али… Најважније је да смо победили и било би добро да то урадимо и у суботу пред нашим навијачима, чиме бисмо ушли у серију победа и на тај начин младе играче привикавали на то. Јако је битно да се добро ради на тренинзима, да неки искуснији играчи поврате тај осећај рада и све ће доћи на своје место, оптимиста је тренер Бечејаца Зоран Левнаић.

Код првог гола у 68. минуту, Живков је после соло акције шутирао са 18 метара, лопта је неког окрзнула и зарила се у мрежу. Пет минута касније Томић је идеално центрирао, а Живков сада главом послао лопту иза леђа немоћног голмана. То је осоколило момке са Тисе да су се растрчали по терену и створили још пар прилика, али су оне остале нереализоване.

У одсуству већ поменутих играча, тренер Зоран Левнаић је у Бачкој Паланци извео следећи састав: Милованов, Варга, Ћук, Миловановић, Нонин (Јелић), Тутњевић, Нађпал, Харди (Томић), Кобиљски, Живков (Вјештица), Крмар.

В. Јанков   

 

                                                 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!