ЖИВКОВ УДАРНА ИГЛА

Фудбалери Бечеја, на теренима крај Тисе, марљиво се припремају за наставак првенства Српске лиге Војводина, а серијом добрих резултата, у првом делу такмичења, обезбедили су пласман на четврто место.
– Припреме су далеко одмакле, тренирамо на нашим теренима, имамо идеалне услове, терен са вештачком травом… Све тече по плану, одазвали су се сви кандидати за први тим, а одиграли смо и четири утакмице. Задовољан сам како напредујемо, а и најбољи омладинци добили су шансу – каже Лазар Дабижљевић (на слици), шеф стручног штаба.
Кандидати за врх нису губили време у прелазном року, док су се Бечејци определили за другачију тактику. Уложили су велики напор да би сачували костур екипе, иако су неколицина из другог плана напустила клуб, а шансу у пролећном делу добиће и омладинци.
– Нисмо се појачавали јер смо задовољни тренутним стањем екипе. Остали су носиоци игре, укључили смо и више талентованих младића, прекомандовали смо тројицу 2004. годишта из Бечеја. Отишли су Милош Попадић (Борац, Шајкаш), Игор Кудрић (Тиса) и његов брат Ненад Кудрић (ОФК Београд), први стрелац лиге у јесењој сезони.

Највећи губитак Бечејаца је одлазак Ненада Кудрића, али у клубу верују да имају достојну замену.
– Истина је да нам је Кудрић био важан, головима је често одлучивао мечеве, али и Дејан Живков је изванредан нападач. Имао је проблема са повредом, али реч је о сјајном нападачу и убеђен сам да ће нам бити ударна игла у наставку такмичења.
У јесењој сезони од Бечејаца су били успешнији само Раднички 1912, Текстилац и Јединство (Стара Пазова), али заостатак је само пет бодова, што би лако могло да се надокнади, па и престигне. Због тога наставак борби за бодове очекују пуни позитивне енергије и жеље за вишим циљевима у односу на старт такмичења.
–  Циљ је да будемо међу пет најбољих екипа и за сада смо испунили све што смо зацртали. Победили смо све екипе из врха, али и губили неке бодове где можда није требало. Кад се подвуче црта, задовољни смо позицијом. Главни циљ је да останемо близу врха и да младим фудбалерима дамо што више простора да се докажу – јасан је Лазар Дабижљевић, млади тренер са Тисе.

Н. Париповић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!