ЖИВКОВИЋ САЊА ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН У СУПЕР ЛИГУ

Фудбалери „Дизелке” из града на Тамишу зимоваће на трећој позицији, голман Железничара прижељкује наставак успешних резултата

Фудбалери панчевачког прволигаша, популарне „дизелке”, имаће одмор до 10. јануара кад ће тренер Томислав Сивић да изврши прозивку фудбалера за пролећни део сезоне. Протекле јесени искусни голман Младен Живковић истакао се одбранама у дресу Железничара и дао велики допринос освајању трећег места, а о протеклом делу првенства је дао виђење.

– Успешно смо завршили први део првенства, мада у првим колима није било тако. Доласком тренера Сивића успели смо да се покренемо и направимо добре резултате и на крају остварили добар пласман на табели, са добрим изгледима да сезону завршимо на самом врху табеле – рекао је Живковић.

Одбранама сте допринели сјајним резултатима Железничара, у последњих 11 кола остварили сте седам победа и четири ремија?

– Имали смо лепу серију, од 11 везаних нисмо изгубили меч и то је доказ да смо с правом најавили борбу за улазак у Супер лигу. Морам да нагласим да је та остварена серија и уједно заслуга свих играча и да сад имам мотив више да још боље сачувам мрежу у другом делу сезоне – каже Живковић.

Ове јесени сте 1.679 минута чували мрежу и били највише на терену у свом тиму и самим тим сте оправдали очекивања навијача „дизелке”?

– Задовољан сам како је било протеклих шест месеци у клубу и желим да будем на још бољем нивоу и да одбранама допринесем добрим резултатима Железничара – рекао је Живковић.

У наставку сезоне биће занимљивије такмичење, очекује се жестока борба у којој ћете покушати да остварите пласман у Супер лигу Србије?

– Не треба трошити речи, јер одавно није Прва лига имала овакав квалитет. На табели се издвојио првопласирани ИМТ, али има још доста да се игра и водиће се велика борба за прво место као и за остала три која воде ка Супер лиги. Биће тешко и напорно такмичење, сигурно ће се већи број тимова појачати у овој паузи. Верујемо у себе и играма које смо показали да имамо тим и квалитет за већа дела – каже Живковић.

Добро сте сарађивали са задњом линијом тима и то се видело током целе јесени?

– Тако је испало, али на почетку није било тако, јер се тим формирао и неколицина нових играча је дошла, тако да је било потребно време да се уиграмо. Касније смо добрим радом на тренинзима отклањали грешке и све боље функционисали и били уигранији што се на крају и показало кроз резултате које смо постигли.

Имате месец дана одмора, припреме за пролећне борбе почињу половином фебруара?

– Напорна је била јесен, желим мало да се одморим и проведем време са породицом. Што се тиче мене, свакодневно тренирам индивидуално и желим да спремно дочекам старт припрема који ће бити сигурно напоран. Пред нама је вилики задатак, да остваримо пласман у Супер лигу – истакао је Живковић.

ФОТО: Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!