ЗЛАТИБОР – ЖЕЛЕЗНИЧАР 0:1

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Златибор – Железничар 0:1 (0:1)

Стрелац: Миросављев у 9. минуту.

ЗЛАТИБОР: Масларевић 7, Илић 7, Чумић 7, Шалипур 6 (од 46. Жунић 6), Милорадовић 6,5, Петковић 6,5, Рмуш 6 (од 77. Јаковљевић -), Вјештица 7, Милановић 6 (од 28. Дишић 7), Селиман 6,5, Вукмировић 6,5.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 7,5, Конатар 7,5, Јовановић 7, Петровић 7, Ђорђевић 7,5, Зувић 7 (од 62. Лаиновић 6,5), Ковачевић 6,5 (од 74. Томић 6), Гргић 7 (од 62. Бркић б), Балаж 7 (од 78. Миликић -) Миросављев 8 (од 78. Кордић -), Обрадовић 7,5.

Играч утакмице: Миросављев

Стадион Швајцарија. Гледалаца: 100. Судија: Иван Стаменковић 7,5. Помоћници: Горан Богићевић, Јован Јовчић. Жути картони: Илић, Рмуш, Вукмировић, Рачић (Златибор), Петровић, Ковачевић (Железничар). Црвени картон: Илић (Златибор).

Панчевци су наставили сјајну серију и на златиборској Швајцарији. Освојили су бодове минималним резултатом и искористили пораз ИМТ-а да се за крупан корак приближе другој позицији. У међувремену после ремија Инђије у банатској равници, учврстили су се на трећој позицији и из сенке чекају да дођу на место које директно води у елитну конкуренцију
Домаћину су бодови били неопходни за бег са зачеља, а наду да би могли до успеха уливала им је добра игра и реми без голова са Трактористима. Наишли су, међутим, на тврдог ривала, у дугој серији без кикса, па више осим часног пораза нису могли, иако намучили фаворита.
Гости су повели рано, већ у деветом минуту Миросављев је савладао голмана Масларевића. После брзог продора по левој страни, Конатар је центрирао. а Балаж спустио лопту до стрелца Миросављева, ударцем главом био је прецизан.
Нису се гости повукли ни после вођства, наставили су да нападају да би још једним голом оверили победу. Имали су још неколико лепих прилика, али и одбрана домаћина функционисала је како треба. После контранапада, Лука Петровић одиграо је љдупли пас, али у завршници акције шутирао је преко оквира гола.
Повремено су прешли и Златиборци, али напади су се, углавном, завршавали, пред чврстом одбраном са голманом Живковићем на челу. Нису успели Дишић, Вјештица и остали. Нову прилику за Панчевце, после гужве у шеснаестерцу, пропустио је Томић, лопта је завршила поред стативе.
Домаћини су, у финишу, остали бројчано слабији, Михаило Илић у 81. минуту морао је у свлачионицу, а пре тога имао је жути картон. Бројчано слабији домаћини нису могли бар до ремија, искусни Панчевци знали су да се одбране и с песмом су се вратили…

С. Ж.

ЈЕДИНИ ПОГОДИО: Миросављев

Фото: Железничар

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!