ЗРЕЊАНИНЦИ БЕЗ СРЕЋЕ

РАДНИЧКИ ПОРАЖЕН У ДЕРБИЈУ ЗАЧЕЉА, ДРУГИ ПУТ У НАДОКНАДИ ВРЕМЕНА

У дербију зачеља ОФК Бачка је минималцем дошла до плена у мечу са Радничким, гол одлуке домаћин је постигао у надокнади времена. Зрењанинцима је срећа окренула леђа, и у првом колу пролећне сезоне, поражени су од пазовачког Јединства, идентичним резултатом и у надокнади.
– Ако нисмо били бољи, онда смо, у најмању руку, били равноправни – каже Марко Гутеша, тренер екипе са Бегеја. – Изашли смо високо, осујетили домаћина у старту и створили прилике које нисмо реализовали. Нама проблеми настају кад дођемо до противничког казненог простора, ту се не сналазимао, губимо концентрацију и не можемо да погодимо у оквир гола.
Искусном тренеру Раднички је трећи клуб у српсколигашком каравану.
– Голман Носаљ није имао посла, све је било до нас. Задовољан сам како је функционисао тим у дефанзиви и средини терена, нисам са офанзивцима. Недостаје шут у завршници, као да се увукао страх. Морали смо да постигнемо најмање два гола и промашили смо што треба рутински да се реализује. Изгледа да је притисак над играчима, који су тек постали пунолетни, велики. Недостаје нам искуства, али морамо да издржимо и изнесемо трку до краја.


2 ТРИЈУМФА

Раднички је остварио у досадашњем току првенства, оба у гостима са Динамом 1945 и Станишићем.


Гутеши је засметао начин на који је мрежа његове екипе погођена.
– Најважнија је концентрација на почетку, поготову у финишу. Нама је стрелац, на избијену лопту, ушао са ивице казненог простора, дошао до петерца и погодио. Није испраћен и лако је погодио у тренутку кад се очекивао крај. Долази нам Динамо 1945 и поново немамо калкулација. Очекујем да се поједини играчи врате на максимални ниво могућности и да, коначно, упишемо прву победу на нашем терену – истакао је Гутеша.
Зоран Шемић, леви бек и уз капитена Љубомира Стевановића, најискуснији у екипи, жали за пропуштеним приликама:
– Промашили смо две прилике, били бољи и игром заслужили три бода. Срећа је, у прва два кола, била против нас. Невероватно је да у два меча у низу, у борби за опстанак, примимо голове у надокнади и промашимо шансе да победимо. Победили смо јесенас Панчевце на њиховом терену, надам се да ћемо први тријумф, на нашем стадиону, остварити против њих. Право на грешке давно су прошле.

Б. Цв.

БОРБА ДО КРАЈА: Зоран Шемић, леви бек Зрењанинаца

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!