ЗРЕЊАНИНЦИ И БЕЧЕЈЦИ У СЕРИЈИ, СУОЧАВАЈУ СЕ ПОРЕД СКРОБАРЕ, ЖЕЉА ДУВА ЗА ВРАТОМ РУМЉАНИМА, МОЖЕ ЛИ ДОЋИ ДО ПРОМЕНЕ НА ВРХУ?

Војвођани су радили прековремено и бележимо пропуст водећих Румљана у судару са Подунавцем, који је знао да искористи Железничар и убедљивом победом над Првомајцима приђе на бод заостатка. Борац је уписао победу наком четири сушна кола, Нафташи су били убедљиви против Панчеваца, Куљани су се радовали првој пролећној победи, Бечејци су везали трећи тријумф.

Без победника је било у Бановцима, Пазови и Руми.  Железничар због радова на свом стадиону свих седам утакмица одиграо на страни и добро су прошли, ако не рачунамо пораз у Зрењанину. Зналачки користе пропуст лидера из Руме и разлика се скоро истопила. Имају искусан и квалитетан састав, добро вођен, компактан и морају се прихватити улоге фаворита против Борца. Проблем могу бити повређени играчи и картони, тако да ће тренер Ливаја да комбинује. Борац није заборавио да побеђује и након четири пораза стигла је радост у Шајкаш. ОФК Кикинду су начели у 20. минуту преко Гргића а Тедић је ставио тачку на успелу представу. Улогу фаворита у Новом Саду препуштају Железничару.  1, мај је према очекивању убедљиво поражен од Жеље на Индексовом стадиону. Млада су екипа, жељна доказивања и боље партије по правилу пружају ван Руме. Омладинац је са новим тренером Душаном Ђокић освојио први бод против препорођених Зрењанинаца. Од 12 могућих бодова освојили су два (укупно седам у наставку). Домаћину гори под ногама и притисак може бити отежавајући фактор.  Раднички и Бечеј 1918 су највише показали у последње време. Зрењанинци су уписали четири победе у другом делу (без пораза) и докопали су се четврте позиције на табели. Након три пораза, кренула је серија Бечејаца и трећу везану победу укњижили су против последњих Паланчана. Јунак меча био је млађани Пеић, са хет-триком.  Један од два дербија зачеља игра се између ОФК Бачке и Јединства.

Домаћин се полако опрашта од трећег ранга и за 4 године склизнули су од Супер лиге и близу зоне. Мењали су тренере, није помогло и на крају су остали на младом Вјештици из сопствених редова. Пазовчани су заређали са ремијима, који им не могу донети добро и бод у судару са Тисом раван је поразу. 

Преостале четири утакмице играју се у недељу.  Предност Словена се ремијем са Подунавцем истопила и морају бити задовољни освојеним бодом. Гости су до 80. минута водили са 3:1, Брана и другови су се тргли и са два брза гола изједначили, али је мало било времена за потпуни преокрет. Боље партије пружају на гостовању (осам победа) и против Динама 1945 ближи су победи. Млад састав Панчеваца, неоптерећен резултатом може бити чврст орах за амбициозног госта.  Други дерби зачеља игра се у Адорјану, где гостује Хајдук 1912. Тиса је са тренером повратником Булатовићем освојила бод у Пазови и дала назнаку да може ухватити последњи воз против директног конкурента. Куљани су уписали први пролећни тријумф против анемичног Кабела, који представља највеће разочарење у другом делу. Хајдук 1912 играчки вреди више од просечних резултата и квалитет треба да преточе у капитал вредан опстанка. 

Кабел је поразе прошарао ремијима и очекује прву пролећну победу. Захваљујући доброј јесењој залихи бодова нису значајније потонули и не морају размишљати о опстанку. Победом над Динамом 1945, Нафтагас је везала две победе (11 бодова у наставку) и винуо се одмах иза водећег двојца, али на великој бодовној удаљености. Под‌једнако су успешни на оба фронта и нису без шанси да изненаде пољуљаног домаћина на Штранду. 

Подунавац се специјализирао за нерешене резултате (11) и три последње утакмице одиграо је без победника. У Руми су до последњег минута водили и испустили предност из већег дела утакмице. Поред Дунава долазе компактни Кикинђани, такође претплаћени на ремије (пет) и првим поразом овог пролећа препустили су треће место Нафтагасу.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 12. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!