ЗРЕЊАНИНЦИ ПАЖЊУ УСМЕРИЛИ НА ДОЛАЗАК ГОСТИЈУ ИЗ АДОРЈАНА

ТИСА ЛЕЧИ РАНЕ

Све је ново у Радничком у односу на прошлу сезону, па се очекивало да ће бити успешан на старту нове трке.

Две недеље пре почетка, изабраници тренера Здравка Рауковића, победили су Кабела – 2:0. На истом терену у Новом Саду, у првом колу, поражени су идентичним резултатом.

У односу на пролећну сезону, у екипи са Бегеја само је капитен Љубо Стевановић (са слике), био међу стартерима, преостала десеторица биле су новајлије.

– У офанзивном делу били смо мртви, Ковачевић није био у тренажном процесу због повреде, Попов је недељу дана кубурио са повишеном температуром и на терен је ушао у другом полувремену. Домаћин је био агилан у првом делу имао неколико опасних прекида, али стао је средином наставка. Нисмо то успели да искористимо, Ковачевић и Борисављевић имали су прилике да донесу предност и све се завршило пропустима – каже Рауковић.

Два пенала свирана су у корист Новосађана, оба оправдано, а била је чудна рекција играча Радничког, поготово код првог казненог ударца, иако су и други олако направили.

– Нема приче, изгубили смо три бода и идемо даље. Нисмо ни рекли да ћемо одмах напасти трон. Идемо постепено, првенство је дуго и нико нема тапију да све мечеве реши победом. Долази нам Тиса, негује офанзиван фудбал и тежи да се надиграва. Ово је утакмица за коју се каже да „кућа гоpи“, али истичем да смо тек почели и да знам да морамо боље у односу на дуел са Кабелом. То очекујем против Тисе.

Чињеница је да Зрењанинци имају младу екипу, осим капитена Стевановића и левог бека Степанчева, остали су деценију и више млађи и на борбености нико не може да истакне замерку.

– Борили смо се, хтели највише, али нисмо дошли до добре завршнице. Вољни моменат био је на високом нивоу, али указано нисмо успели да конкретизујемо. Били смо тркачки спремни, не и прецизни у пасу и пред голом Кабела. Тиса је победила ОФК Бачку и треба да јуришамо и будемо обазриви да бисмо дошли до прве победе. Оптимиста сам – каже капитен Стевановић.

РАСТАНАК СА МАРКОСКИМ

Млади Урош Маркоски, из категорије бонуса, ушао је у игру уместо Радића, у финишу новосадског меча. Тренер Рауковић најавио је да млади офанзивац жели да раскине сарадњу. Има неколико понуда оближњих клубова и може се догодити да током викенда, у другом колу, буде у новој екипи.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!