ЗВАНИЧНО: МИЛОВАНОВИЋ ЗАДУЖИО ДЕВЕТКУ ТСЦ-А

Нападач Спортинга из Хихона на једногодишњој позајмици у Бачкој Тополи

Поставило се питање нападача након одласка Петра Раткова и Стефана Вукића, прво је у плану био Филип Холендер чији трансфер није реализован да би се након тога данима писало о некадашњем центарфору сурдуличког Радника. Иако је деловало да нема ништа од његовог доласка, уследио је преокрет и Миловановић је постао нови члан екипе која ће се борити за пласман у Лигу шампиона. Високи центарфор има 22 године и долази после сезоне у шпанској Сегунди, где није успео да се наметне као опција број један у нападу тима из Хихона. Брига мање за стручни штаб и стратега Жарка Лазетића који су доласком Миловановића решили питање новог нападача у тиму. Након одласка поменутог Вукића у Војводину, Урош ће постати нова деветка Тополчана.

Рођен у Дуизбургу, почео је каријеру у млађим категоријама ОФК Београда, па је већ тада уследио први одлазак у Шпанију, дестинација Леванте. Преко Црвене звезде и Графичара, потом Радничког из Ниша, стигао је до Радника из Сурдулице где је показао свој таленат. Спортинг из Хихона је платио 500 хиљада евра за његов долазак, међутим, током прве сезоне је Миловановић ретко добијао шансу у првенству, у купу је успео да се четири пута упише у стрелце.

Много се говорило о његовом трансферу овог лета, звали су га и Беверен и Шалке, чак је у једном моменту деловало да ће остати у Хихону и борити се за минутажу. Пресудио је адут Тополчана а то је сигурна групна фаза неког европског такмичења ове јесени.

ТСЦ ће за долазак свог новог нападача платити 50 хиљада евра позајмицу, уз право откупа за 850.000 европских новчаница. Спортинг је убацио и клаузулу која потом подразумева реоткуп, али и проценте за оба тима уколико га откупи трећа страна. Доласком некадашњег младог репрезентативца Лазетић је добио класичног центарфора, којем ће основни посао бити да постиже голове, а када се узме у обзир да ће му друштво у нападу правити између осталих Милош Пантовић и Саша Јовановић, буди се оптимизам код навијача вицешампиона Србије.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!