Rukovodstvo Spartak Ždrepčeve krvi zvanično je potpisalo sporazumni raskid ugovora sa Nebojšom Vučkovićem, bivšim šefom struke prvog tima i koordinatorom omladinske škole.

Iako je bilo najavljeno da će Vučković nakon smene sa mesta šefa stručnog štaba ostati u klubu i vratiti se na poziciju prvog čoveka sportske struke ipak je došlo do rastanka.

Sporazumnim raskidom završen je uspešan period klupske politike kad su šestorica igrača iz škole fudbala priključena prvom timu nastavivši kontinuitet promocije mladih igrača u superligaškoj konkurenciji.

– Nebojši Vučkoviću se zahvaljujemo na saradnji, radu i trudu u poslednje tri godine koliko je bio član plavo–bele porodice. Rastali smo se sporazumno i u daljoj karijeri mu želimo mnogo uspeha – poručio je Nikola Simović predsednik Spartaka.

Vučković je 2019. godine stigao u klub sa severa Bačke gde je obavljao funkciju koordinatora omladinske škole Spartaka, a po odlasku Vladimira Gaćinovića imenovan je na mesto šefa stručnog štaba subotičkog superligaša. Pre mesec dana je smenjen, sada je i zvanično usledio rastanak.

Vučković se zahvalio svima na saradnji.

– Zahvaljujem se Draganu Simoviću, počasnom predsedniku Spartaka, upravi kluba na čelu sa Nikolom Simovićem na poverenju i saradnji. Svima zaposlenima u klubu, trenerima koji su u prethodnom periodu nesebično ugradili sebe da kroz proces usavršavanja mladih igrača dovedu klub na viši nivo. Igračima prvog tima sa kojima sam proveo jedan period, kao i svima iz škole fudbala na odanosti. Verom u sebe dajući maksimum uspeće da ostvare i lični cilj, jer vrhunski sport zahteva velika odricanja i ne trpi kompromise. Subotičani zauzimaju posebno mesto u mom srcu, stečena prijateljstva ostaju doveka. Gostoprimstvo se ne zaboravlja, a Subotica, grad divnih ljudi, ostaće moj dom.

Izvor: http://www.zurnal.rs/