ЗВАНИЧНО: ТСЦ ДОВЕО И ДРУГОГ НАПАДАЧА, СТИГАО БИВШИ ЦЕНТАРФОР ЧУКАРИЧКОГ И ЗВЕЗДЕ

Марко Ракоњац на једногодишњој позајмици у Бачкој Тополи

(Од дописника из Бачке Тополе)

Појачава се ТСЦ пред двомеч са Брагом, али и пред групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе. Тамо где су стали Петар Ратков и Стефан Вукић, наставиће ове сезоне Урош Миловановић и Марко Ракоњац.

После некадашњег нападача сурдуличког Радника, редове Тополчана појачао је дојучерашњи центарфор Црвене звезде, Марко Ракоњац. На север Србије долази из московске Локомотиве на једногодишњу позајмицу. Младом фудбалеру ће ово бити трећи клуб за који ће заиграти у Mozzart Бет Суперлиги.

Повремени репрезентативац Црне Горе је прошао омладинску школу Брђана, који су га пронашли у Јединству из Бијелог Поља. Након позајмице у ИМТ-у, Ракоњац се афирмисао у редовима Чукаричког и добре партије су га довеле до руске Локомотиве из Москве која је платила његов долазак чак 2.500.000 евра. После 12 мечева у Премије лиги Русије и три у купу без постигнутог поготка, уследила је позајмица у редове Црвене звезде. Иако је Ракоњац био друга опција иза Александра Пешића, успео је да се упише у стрелце пет пута, те забележи две асистенције.

Ракоњац ће својим карактеристикама донети нове опције у нападу за тим Жарка Лазетића. Висок је 191 центиметар, па тиме отвара простор за нове тактичке замисли у тиму ТСЦ-а. Бивши играч Чукаричког је десето појачање у Бачкој Тополи овог лета, рачунајући и откуп уговора Николе Кувељића. Конкурисаће у врху нападу за место млади нападач са вршњаком Миловановићем, обојица фудбалера су рођена 2000. године.

Поучени искуством Петра Раткова, уздају се и ове сезоне вицешампиони Србије у млађи кадар.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 28. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!