ЗВЕЗДА ДАЈЕ БЛАГО У РУКЕ ЉУБОМИРУ РИСТОВСКОМ: НИКОЛА МИТУЉИКИЋ БЛИЗУ МЛАДОСТИ

У оптицају била и лазаревачка Колубара

ДАРЈАН НЕДЕЉКОВИЋ

Када добре познаваоце фудбалских прилика питате ко су најталентованији играчи Црвене звезде, одговор ће бити јединствен – браћа Митуљикић. Велика очекивања имају у Црвеној звезди од близанаца из Неготина, посебно после сусрета са сениорским фудбалом и добрих рола у Графичару. Добили су шансу Јован и Никола да тренирају са првим тимом, опробали се у пријатељаском мечу са Зенитом, очекује се да један од њих има солидну минутажу у другом делу сезоне. Док ће други отићи на позајмицу.

И то не само због гужве у играчком кадру и велике конкуренције на офанзивним позицијама. Желе у Црвеној звезди да раздвоје близанце, иако су имали идеју да их заједно прекомандују у први тим и направе леп маркетиншки потез. Међутим, јакаповезаност између момака рођених 2003. године, натерала је челнике српског шампина на другачији резон.

„Социолози и психолози кажу да их треба што пре раздвојити како би се осамосталили. Близанци су, желимо да их раздвојимо. Могуће да смо већ закаснили, али хтели смо да направимо лепу причу, јер је редак случај близанаца у европском фудбалу“, поручио је Звездан Терзић.

Према нашим сазнањима врло је вероватно да ће Никола Митуљикић, момак који се најбоље сналази на крилној позицији, наредних шест месеци играти на позајмици у Младости ГАТ. Његов брат Јован, офанзивни везиста и момак који може да покрије више позиција, остаће да ради под командом Милоша Милојевића. Биће то нови начин живота за браћу Митуљикиће, јер су до сада живели заједно, проводили време заједно, спавали заједно као на прошлосезонским припремама у Анталији када су направили мали дисциплински прекршај. Био је то сигнал за људе из Звезде да опробају нову тактику.

Иако су обојица играма у Графичару заслужили шансу у првом тиму. Код браће Митуљикића не постоји велика разлика у квалитету, као својевремено код близанаца Горана и Зорана Ђоровића. Обојица су на сличном нивоу, воле да играју заједно… Само што је Никола током ране фазе јесење сезоне имао малих проблема са повредом препона.

Ипак, успео је да постигне два гола и подигне се у финишу полусезоне. Био је одличан и у пријатељском мечу против Лифернига. Црвена звезда је добила опцију да пошаље Николу Митуљикића у Младост или лазаревачку Колубару. Изгледа да је избор пао на екипу Љубомира Ристовском, који је добио незахвалан задатак да обликује велико Звездино благо. Тачније да га увде у суперлигашки ниво, што ће бити искорак у каријери младо крила, као и чињеница да ће први пут у професионалној каријери живети без брата Јована. Један од браће Митуљикић требало би у Новом Саду да замени Андрију Радуловића, који је прослеђен сурдуличком Раднику.

Јован Митуљикић је током јесени дао шест голова и уписао две асистенције.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 05. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!