ЗВЕЗДА УДАРАЛА У ЛАЛАТОВИЋЕВ ЗИД, ПА СЛАВИЛА НА КЛАСУ РАКОЊЦА И КАТАИЈА!

Новосађани два пута водили, али положили оружје у Љутице Богдана – 4:2

Црвена звезда је избегла мину у лику и делу Ненада Лалатовића и његове новосадске Младости, али то не мења општи утисак са Маракане. После слабог дана у Крушевцу и ремија, Црвена звезда се коцкала и на домаћем терену, потрудивши се да је врло добро посложена екипа из српске Атине удара директно у мекан трбух. Играла се Младост фудбала у првом полувремену, и држала лекцију из модернизма чети Милоша Милојевића. Ипак, у другом полувремену српски шампион је, после промене формације, успео да дође себи, а да се Марко Ракоњац голом у 82. минуту још више наметне као озбиљна опција, пошто је стигао до четврог гола у пролећној полусезони– 4:2.

Форма Црвена звезде има озбиљну силазну путању, чак би се рекло и забрињавајуће је све то за све инстанце у Љутице Богдана. Јер ништа ново нећемо рећи констатацијом да играчи Црвене звезде изгледају као да их је неко мотком извео на терен. Памтиће се само победа, али јасно је да ће црвено-белима недостајати мотива у наставку сезоне и да ће Милош Милојевић бити у опасном сосу. Из више разлога.

Екипа Ненада Лалатовића је успела да постигне два гола (једино је то пре данашњег дуела успело Хаифи ове сезоне) и можда заслужила да Маракану напусти непоражена. Бранила се Младост у другом полувремену, користивши бројне аномалије у чети српског шампиона. Као и много пута ове сезоне: било је у игри Црвене звездер много малодушности, још више беспотребног индивидуализма и мањка колективног духа. Ипак , ипоред сјаја нападача Видакова, и два вођства гостију, пресудио је погодак младог црногорског нападача Марка Ракоњца. Он је у 82. минуту довео црвено-беле у вођство, док је Катаи ставио тачку – 4:2.

Много лоших вести чуо је Милош Милојевић претходних дана. Са новинских стубаца израелске штампе сазнао је да вероватно неће предводити Црвену звезду у наредној Лига шампиона сезони, док је овог поподнева налетео на Ненада Лалатовића у најбољем смислу те речи. Играла је Младост као у трансу – не баш модерно и атрактивно – али био је то модел темпераментног стручњака из пика његове каријере са терена Moцарт Бет Суперлиге. Чврсто у средини, још чвршће на свакој другој лопти, а потом у транзицију.

Иако је на клупи оставио креаторе великог тријумфа у Хумској Дал Бела и Гала, Ненад Лалатовић је брзим контрама успео да разнесе неуиграну одбрану Црвене звезде са тројицом штопера. Продужени одмор био је видљив у игри најискуснијег дефанзивца Александра Драговића, кога је у ситуацији код првог поготка “лажњаком” поломио Илија Бабић, док је у наредној критичној ситуацији бивши репрезентативац закаснио да заустави двоструког стрелца Видакова.

Ескпериментална постава Црвене звезде, без класичног задњег везног, дала је могућност гостима да експолатишу много простора на половини ривала. Можда би навијачи Црвене звезде могли да прогутају такво издање да је српски шампион на другој страни стално био опасан, стално близу прилике. Међутим, било је много недисциплине и у последњој трећини терена, чак и себичлука. Стално су црвено-бели тражили тежа решења и поред два гола, имали још једну колосалну шансу преко Иванића.

Када говоримо о недисциплини Гелор Канга је урадиосве што је до њега да средином првог полувремена отежа и онако тешку ситуацију црвено-белима. После повлачења са леђа Ђорђа Денића, Канга је песницом у стомак ударио везисту екипе Ненада Лалатовића. Прошао је само са жутим картоном.

Два пута је ВАР одрадио посао за Црвену звезду. Код гола Катаија, нападач Александар Пешић је за пола длаке измакао офсајд (асистенција), док је у заоставном времену првог полувремена технологија евидентирала руку Видакова. И без тога нападач Младости је био апсолустно најбољи појединац на мечу, уз велику помоћ Саше Марковића, некадашњег везисте Партизана. Могао је Марковић да најави сензацију сличну оној у Хумској, пошто је при минималном вођству Младости уздрмао стативу.

Црвена звезда је одиграла полувреме са много слабих појединаца. На неприродној позицији десног фул бека никакав допринос није имао Стефан Митровић, осовина Канга-Кангва била је сувише крхка за чету Ненада Лалатовића.

Све је то другачије изгледало у другом полувремену. Вратио се Милош Милојевић провереном сиастему и снагама. Давила је Црвена звезда Младост и на крају успела да је сломи у другом полувремену.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ ГАТ 4:2

/ Катаи 18, 90, Канга 45 пен, ракоњац 83 – Видаков 11, 33/

Стадион: Рајко Митић

Судија: Стеван Јекнић (Београд)

 ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (3-4-2-1): Васиљевић 6 – Ераковић 6, Лековић 5,5 (од 46. Виго 6,5), Драговић 5,5 – Митровић 5 (од 46. Букари 7), Кангва 6, Канга 6 (од 90+1. Мијаиловић), Родић 6 – Иванић 6,6 (од 90+1. Митуљикић), Катаи 7,5 – Пешић 6 (од 78. Ракоњац).

 МЛАДОСТ (4-2-3-1): Кнежевић 7 – Јанковић 6, Танасијевић 6, Јочић 6, Ћосић – Илић 6, Денић 6,5 (од 89. Милић) – Марковић 7 (од 78. Хекман), Бјелош 6,5, Бабић 7 – Видаков 7 (од 68. Дал Бело).

Играч утакмице: Александар Катаи (Црвена звезда)

ОБЈАВЉЕНО: 01. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!